keskiviikkona

Onnea Lappeenrannan Liikkuvat koulut ja koululaiset!


Tiedote 8.10.2014
Kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd) onnittelee Lappeenrannan kaupunkia ja koululaisia Liikkuva koulu –palkinnosta. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus ovat myöntäneet palkinnot Lappeenrannan ja Helsingin kaupungeille esimerkillisestä työstä liikunnallisen toimintakulttuurin edistämiseksi kouluympäristössä. 

- Liikunnalla on suuri merkitys lasten ja nuorten terveydessä, jaksamisessa ja keskittymisessä. Liikunta parantaa kouluissa niin oppilaiden viihtyvyyttä kuin oppimistuloksia. Liikkuva koulu –toiminnassa haetaan juuri liikunnallisuutta koulun työpäivään, eli liikunta ei ole vain liikuntatunnin juttu, vaan osa koulupäivää. On myös tärkeä, että lapset, joilla ei ole liikuntaharrastuksia koulun ulkopuolella, voivat oppia aktiivisuuteen ja liikunnallisuuteen koulussa, Kiljunen toteaa. 
 
- Lappeenrannassa Liikkuva koulu -toimintaa on tehty poikkeuksellisen kunnianhimoisesti. Liikunnallisuuden lisääminen aloitettiin heti kaikissa 30 koulussa ja toimet ovat olleet hyvin monipuolisia. Hyvä toiminta on tuottanut tärkeän tunnustuksen, josta on syytä olla ylpeä, Kiljunen sanoo.

- Myös perusopetuksen johtajan vahva sitoutuminen toimintaan johti siihen, että toiminta on läpileikkaavana koulutyössä ja toimintakulttuurissa.  Meillä tehdään myös vahvaa yhteistyötä sekä kunnan liikuntatoimen että Etelä-Karjalan Liikunnan ja Urheilun kanssa. Kaiken kaikkiaan tekemisen meininkiä, joka myös tuottaa hyvää tulosta. Tästä on hyvä jatkaa ja lisätä luontevaa liikuntaa kunnan muuhunkin toimintaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti