torstaina

Sote-uudistuksen lykkääntyminen on suuri pettymys

 Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd) on pettynyt perustuslakivaliokunnan kannasta sote-uudistukseen.

- Perustuslakivaliokunta asettaa kuntien itsehallinnon yksilön oikeusturvan edelle. Kansalaisten eriarvoisuus jatkuu, Kiljunen toteaa.

- Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamista on jatkettava välittömästi. Pelkään, että sote-uudistuksen pysäyttäminen johtaa julkisen palvelun rapautumiseen. Jos sote-palveluita ei voi uudistaa valtakunnan tasolla, eriarvoistuminen palveluiden saatavuudessa tulee jatkumaan. Hyvin toimeen tulevat ihmiset saavat ehkä palvelunsa mutta muiden ihmisten palveluiden saatavuus heikkenee ja vaihtelee edelleen riippuen siitä, missä kunnassa hän asuu, Kiljunen toteaa.

- Tämä on surullinen päivä suomalaisten hyvinvoinnin ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta, Kiljunen summaa.

- Hyvä kuitenkin, että Etelä-Karjalan Eksoten tyyppisiä yhteistyömalleja on jo alettu rakentaa, esim. Pohjois-Savossa. Jatkossa – oli hallinnon malli mikä tahansa – sote-palveluiden järjestämisen ja tuottamisen on oltava nykyistä isompien toimijoiden vastuulla, Kiljunen linjaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti