perjantaina

Koloveden kansallispuiston laajennus turvaa saimaannorpan elämää


Kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd) on iloinen hallituksen päätöksestä laajentaa Koloveden kansallispuistoa. Laajennuksessa puistoon on tarkoitus liittää laajojen vesialueiden lisäksi mannerrantoja, mikä mahdollistaa yleisöpalvelujen keskittämisen luonnon kannalta mahdollisimman vähän haittaa aiheuttaen.

 - Kansallispuiston laajentaminen on merkittävä etenkin saimaannorpan suojelutoimien kannalta. Koloveden kansallispuisto on myös ainutlaatuinen matkailunähtävyys ja siinäkin mielessä kansallispuiston laajentaminen esitetyllä tavalla on erittäin kannatettavaa, Kiljunen kiittelee.

- Suojelualueiden lisääminen on yksi keino säilyttää lajien monimuotoisuutta ja vaalia suomalaisen järvi- ja metsäluonnon arvoja. Tarvitsemme kuitenkin lisää työtä ainutlaatuisten ja erittäin uhanalaisten lajien, kuten saimaannorpan ja saimaanlohen suojelemiseksi, Kiljunen toteaa.

Kansanedustaja Anneli Kiljunen on mm. valtiovarainvaliokunnan maatalousjaoston jäsen sekä eduskunnan eläinsuojelutyöryhmän puheenjohtaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti