tiistaina

Demari.fi: Eduskunta lisäsi vanhuspalvelulakiin potkua

Vanhuspalvelulaki tuli tiistaina eduskunnan täysistunnon käsittelyyn valiokunnnissa vahvistettuna. Laki muuttui vielä valiokuntakäsittelyssä, kun perustuslakivaliokunta ilmoitti lausunnossaan, että laitoshoidossa noudatettavista henkilömitoituksisista ei voi säätää pelkällä asetuksella, kuten hallitus budjettiriihen yhteydessä päätti. Asiasta täytyy säätää laki.
Riihessä kokoomus ei halunnut, että henkilöstön määrästä säädettäisiin lailla, vaan esitykseen jäi kompromissi, jonka mukaan hallitus seuraa, toteutuvatko suositukset siitä, että laitoksissa on vähintään 0,5 hoitajaa yhtä hoidettavaa kohden.
SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen on erittäin tyytyväinen siitä, että laki on vahvistumassa ja eduskunta antaa hallitukselle toimeksiannon.
- Jo riihen linjaukset olivat hyviä. Mutta eduskunnan käsittelyn jälkeen henkilöstöresurssit ovat entistä selkeämmin kirjatut. Sosiaali- ja terveysvaliokunta edellyttää nyt, että mikäli vuoden 2014 aikana suositukset eivät ole toteutuneet kaikkialla, hallitus antaa asiasta lain. Siksi siitä tulee entistä vahvempi, Kiljunen iloitsee.
http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/9103-eduskunta-lisasi-vanhuspalvelulakiin-potkua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti