keskiviikkona

Tiedote 16.9.2009: Eriarvoistuminen on pysäytettävä!

Kansanedustaja Anneli Kiljunen on huolissaan eriarvoisuuden lisääntymisestä maassamme. Hallituksen esitys ensi vuoden talousarvioksi jatkaa Kiljusen mukaan hallituksen "sulle-mulle" -politiikkaa, joka pitää huolen ainoastaan siitä, ettei hallituksen kavereita jätetä. Eriarvoistumisen myötä syrjäytyminen lisääntyy ja alkaa periytyä yli sukupolvien, Kiljunen toteaa. Kiljunen vetoaa tasa-arvoisen, julkisen palvelutuotannon puolesta.
Hänen mukaansa vain silloin, kun kaikki kokevat yhteiset kuntapalvelut omikseen, niiden laatu pysyy hyvänä ja rahoitus verovaroin on turvattu.Työllisyyden turvaaminen on kaiken a ja o, sillä vain hyvä työllisyys takaa talouden kestävyyden ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen, Kiljunen muistuttaa.

Kiljusen mukaan valtionosuudet kunnille ovat kylläkin nousseet viime vuosina reilusti, mutta kyse on pelkästään tilastoharhasta, jossa valtio on joutunut korvaamaan kunnille niiden vähentyneitä verotuloja ja noussutta kustannustasoa. Aitoa oikeaa lisärahaa palveluiden turvaamiseen - saati parantamiseen - ei ole tullut, vaikka hallitus antaa niin ymmärätää.
Anneli Kiljunen toivoo nyt yhteen hiileen puhaltamista, sillä valtion ja kuntien on toimittava yhteistyössä, jotta kansalaisten yhdenvertaisuus toteutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti