keskiviikkona

Kiljunen kannustaa sote-uudistukseen


tiedote 11.9.2013.    Kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd) kannustaa Kymenlaakson kuntia etenemään aktiivisesti ja rakentavassa yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden uudistamisessa.

- Ei pidä jäädä tuudittautumaan siihen, että ylhäältä sanellaan valmiit ratkaisut. Uudistamisessa pitää ottaa aloite omiin käsiin ja lähteä kehittämisen ja päätöksenteon tielle, Kiljunen toteaa.

- Nyt on tärkeää hakea paikallisesti parhaat ratkaisut prosessien ja rakenteiden kehittämiseksi. Alueen näkökulmasta on löydettävä järkevät ja kestävät mallit toisaalta perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon, sekä toisaalta terveydenhuollon ja sosiaalihuollon toimintojen integroimiseksi, Kiljunen linjaa.

- Vaikka Kouvolassa on erityisen vaikea tilanne henkilöstön irtisanomisuhan osalta, on tärkeää että henkilöstö on mukana kehittämistyössä. Heillä on paras asiantuntemus käytännön työhön, Kiljunen arvioi.

Kiljunen muistuttaa, että uudistuksen olennaisin tavoite on ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin parantaminen. Hän nostaa esimerkiksi Kouvolan hyvät käytännöt, joissa on pystytty hakemaan kuntalaisten hyvinvoinnille parhaita ratkaisuja yli hallinnon rajojen.

Kiljunen puhui keskiviikkona Kymenlaakson sosialidemokraattisten yhdistysten aluekokouksessa Kouvolassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti