torstaina

Työllisyyslisäbudjetti vastaa tarpeeseen

TIEDOTE 28.6.2011
Kansanedustaja Anneli Kiljusen (sd) mukaan työllisyyslisäbudjetti kuvaa hyvin hallituksen vahvaa tahtotilaa maamme työllisyyskehityksen suhteen.

- Työllisyystavoite on kova: työttömyys painetaan 5 prosenttiin ja saavutetaan 72 prosentin työllisyysaste vaalikauden aikana.
- Tavoite on paitsi kunnianhimoinen, myös välttämätön. Meidän on saatava jokaisen ihmisen osaaminen käyttöön, jotta maamme voi menestyä kestävästi ja turvata jokaisen kansalaisen hyvinvoinnin, Kiljunen toteaa.

Eduskunnan täysistunnossa käydyssä lisätalousarvion lähetekeskustelussa tiistai-iltana kansanedustaja Kiljunen arvioi, että työllisyystavoitteiden toteuttamiseksi on tartuttava heti toimeen. Hallituksen heti töikseen eduskunnalle antama työllisyyslisäbudjetti vastaa hänen mukaansa ajankohtaiseen tarpeeseen.

- Uudet satsaukset työllistämiseen ja aikuiskoulutukseen antavat tuhansille ihmisille mahdollisuuden koulutukseen ja palkkatuettuun työhön. Lisärahoitus helpottaa ELY-keskusten tilannetta huomattavasti. Esimerkiksi Imatralla Työn Vuoksessa on tällä hetkellä n. 150 työntekijää. Nyt heidän työllistymisensä voidaan turvata myös jatkossa, Kiljunen arvioi.

Kiljusen mielestä erityisen tärkeää on myös turvata nuorten työllisyyskehitys, joka on ollut hyvässä noususuunnassa.
- Nuorten työllisyyden turvaamisen pitääkin olla hallituksen ykkösasioita. Pitkälti sosialidemokraattien ansiosta hallitusohjelmassa sitoudutaan toteuttamaan nuorten yhteiskuntatakuu niin, että jatkossa jokainen alle 25-vuotias tai alle 30-vuotias vastavalmistunut saa halutessaan työ- harjoittelu- opiskelu- tms. paikan viimeistään kolmen kuukauden työttömyyden jälkeen.
- Tämä on mielestäni keskeinen kirjaus työllisyyspolitiikan osalta, Kiljunen arvioi hallitusohjelman linjausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti